Etsi

Huippuluokan kilpailu luvassa

Päivitetty: 23. helmik.

Hyvinkään Rastin pitkäaikainen seura-aktiivi ja luotettu kilpailunjärjestäjä Jussi Borgenström toimii Hyvinkäällä ensi syksynä järjestettävien SM-keskimatkojen kilpailunjohtajana. Nopeana miehenä hänen ei tarvinnut miettiä kilpailunjohtajaksi suostumistakaan kovin pitkään.


– Taisi olla Kangasalan Jukolassa 2019, kun Ari (Kattainen) lupautui ratamestariksi, ja minä kilpailunjohtajaksi. Asiaa mietittiin munkkikahvin verran, Borgenström kertoo.


Hänen mukaansa järjestelyt ovat lähteneet liikkeelle hyvässä yhteishengessä kaikkien yhteistyötahojen kanssa.


Luvassa on huippuluokan suunnistuskilpailu kaikille kilpailijoille: Usmin maasto, Arvo Paulinin kartta ja Ari ratamestarina.


Järjestelytoimikunnassa on yli 20 henkilöä vastaamassa eri tekniikkalajeista, lisäksi kilpailujen rakentamisen, järjestämisen ja purkamisen aikana tarvitaan lähes 150 talkoolaista.


Seurasta löytyy onneksi kokenutta järjestelyporukkaa ja suunnistusliiton tekninen tukihenkilö Juha Miettinen on ollut mukana järjestelyissä keväästä2021 lähtien. Myös Hyvinkään kaupungin eri organisaatioiden kanssa on pidetty jo useampi palaveri.


– Kaikkien panos tulee olemaan erittäin tärkeä.


Parhaillaan käynnissä olevassa suunnitteluvaiheessa tärkeintä on hyvä tiedonkulku. Itse tapahtumapäivä tullaan suunnittelemaan minuutintarkasti, sillä luvassa on todella kiireinen päivä.


– Kilpailunjohtajantulee ymmärtää mitä ollaan tekemässä, hahmottaa ja pitää näpeissä iso kokonaisuus. Henkilökohtaisella puolella pitää olla yhteistyökyvykkyyttä ja epävarmuuden sietokykyä.


Borgenströmin mukaan liikennejärjestelyt ovat erityisesti syksyn kilpailuissa haasteellisia, varsinkin kun pysäköinti on pellolla. Liikennejärjestelyistä SM-keskimatkan kilpailussa vastaa Heikki Sandström joukkoineen.


Ruokahuoltoon panostetaan syksyn kilpailuissa myös aiempaa enemmän, koska kilpailu kestää aamusta myöhäiseen iltapäivään. Ravintolapäälliköksi on rekrytoitu ammattimies Jari Isokallio, joka vastaa menusta ja ruoasta. Talkoohenkilöstö puolestaan hoitaa kahvitukset ja jakelun.