top of page
Etsi

300 kg keittoa ja 600 kg possutaginea

Päivitetty: 14. elok. 2022


Juoksu ei kulje ilman asianmukaista energiatankkausta. Keskimatkan SM-kilpailujen kenttäkeittiö huolehtii satojen kilpailijoiden ruokahuollosta, mikä on aika haastava rasti. Myös huoltajat, kutsuvieraat ja talkoolaiset täytyy ruokkia.


– Pari vuotta sitten järjestämissämme kisoissa meni noin 800 makkaraa ja kahvia keitettiin yli 30 paketista, muistelee syksyn kilpailujen kahviosta ja grillistä vastaava Hyvinkään Rastin Pia Vähänen.


Varsinaisesta ruokailusta huolehtii Pahe Catering, jolla on kokemusta mm. Jyväskylän MM-rallista ja hiihdon MM-kisoista Lahdesta. Tarjolla on vihreää currykanakeittoa ja possutaginea seesamjugurttikastikkeella.


– Halusimme tuoda tarjolle jotain mielenkiintoista ja ehkä hieman erikoisempaa makumaailmaa kuin aikaisemmissa kisoissa on ollut. Ruuat on tehty tuoreista raaka-aineista ja ne ovat alusta asti meidän valmistamiamme, Pasi Pärssinen Pahe Cateringista kertoo.


Hänen kokemuksensa mukaan urheilukilpailuissa ihmisille maistuu edelleen parhaiten lihaisat ruuat, vaikka kasvisruuat ovatkin yleisesti kasvava trendi.


– On tärkeää, että ruoka tekee sopivasti kylläiseksi ja antaa energiaa.

Ruokailun järjestämiseksi kenttäolosuhteissa joudutaan infrastruktuuri rakentamaan alusta lähtien paikan päällä. Huomioon pitää ottaa mm. kylmäsäilytys, sähkön riittävyys, vesihuolto ja sääolosuhteet.


Ruuat valmistetaan mahdollisimman pitkälle Hyrian koulutuskeskuksen keittiötiloissa, ja kisapaikalla keitto tehdään valmiiksi soppatykissä ja tagine paellapannulla.


– Kiitosta on tullut aikaisempien kilpailuiden räiskäleistä ja erityisruokavalioiden huomioimisesta. Esimerkiksi gluteenittomat lätyt paistetaan eri pannulla kuin tavalliset, Pia Vähänen sanoo.Edit: 14.8. korjattu Pahe Cateringin ja vastuuhenkilön nimet.


bottom of page